Posters over bureelergonomie in 10 talen

De Coronacrisis noodzaakt velen onder ons om te telewerken, en dit voor een lange periode. Niet iedereen heeft hier ervaring mee. Daarom lanceerde de Vlaamse Ergonomie Vereniging (VerV) een campagne hoe je je werkplek best kan instellen. De 10 tips voor een goede inrichting van je werkplek zijn ondertussen in 10 talen beschikbaar: Nederlands, Frans, Duits, Engels Spaans, Italiaans, Pools, Hongaars, Russisch en Turks.

Lees hierover meer in dit bericht op de website van de VerV: Bureelergonomie in 10 talen.

In het Nederlands, Frans en Engels is er ook een iets uitgebreider uitleg in een brochure gepubliceerd. Lees hierover meer in deze berichten op de website van de VerV:

Andere berichten over bureelergonomie en telewerken

Op deze BeSWIC website zijn er nog deze berichten over telewerken en ergonomie:

Op BeSWIC is er ook nog een thema over musculoskeletale aandoeningen (MSA). De campagne 2020-2022 van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) staat in het teken van MSA. Informatie in het Engels over deze campagne is beschikbaar op de campagnewebsite: Healthy Workplaces Lighten the Load 2020-22 - About the campaign.

Naast MSA kan langdurig telewerk ook aanleiding geven tot psychosociale risico’s. Op BeSWIC is er ook een thema over psychosociale risico’s (PSR). Technostress is een voorbeeld van een psychosociaal risico. Hierover is er op BeSWIC dit blogbericht gepubliceerd: Technostress: een nieuw psychosociaal risico?

Communicatie in beelden en meerdere talen

Wil men ook anderstaligen bereiken in crisissituaties, dan is communicatie in meerdere talen een must. In deze coronaperiode is er dan ook basisinformatie in meerdere talen gecommuniceerd:

Op de websites van internationale organisaties zijn er gidsen, posters en andere documenten in meerdere talen gepubliceerd. Enkele voorbeelden op de website van:

  • de “European Lift Association” (ELA): de brochure “Basic Safety Practices for Lifts” in 10 talen: Safety;
  • het Europees netwerk voor Silica (NEPSI): gids voor goede praktijken over inhaleerbaar kwarts in 24 talen te downloaden (rechtsbovenaan de taal instellen): De gids voor goede praktijken;
  • de “International Powered Access Federation” (IPAF): risico’s van hoogtewerkers met de figuur “Andy access” in 9 talen: Andy Access.

Naast vertalingen, kunnen ook beelden een oplossing zijn om anderstaligen te informeren. Op BeSWIC is er dit bericht over een beeldwoordenboek in meerdere talen: Beeldwoordenboek elektriciteit.