Een geoptimaliseerd model van de werkpostfiche bij uitzendarbeid

De werkpostfiche is een essentieel communicatiemiddel om de uitwisseling van informatie tussen de gebruiker, het uitzendbureau en de uitzendkracht te waarborgen. Om het gebruik ervan te vergemakkelijken en te optimaliseren, heeft de centrale preventiedienst voor de sector van de uitzendarbeid ‘Preventie en Interim’ (PI) in september 2019 een model van de werkpostfiche op zijn vernieuwde website voorgesteld.

Website werkpostfiche van PI

PI heeft een nieuwe website: www.werkpostfiche.be. De site laat gebruikers toe om werkpostfiches online in te vullen in 11 verschillende talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Pools, Portugees, Spaans, Roemeens, Bulgaars, Turks en Arabisch. De modelformulieren (luiken A, B en C) zijn beschikbaar in Word en PDF.

Gezondheidstoezicht

De werkpostfiche stelt de gebruiker in staat om het uitzendbureau op de hoogte te stellen van de vereisten voor de werkpost, de gezondheidsrisico’s en de verplichtingen inzake gezondheidstoezicht. Om de bewerking van de fiche te vergemakkelijken, bieden de modelformulieren voortaan een selectie aan van de meest gebruikte gezondheidsrisicocodes. Hiervoor zal een simpele klik volstaan. De gebruiker kan indien nodig andere codes toevoegen. Een link naar de volledige lijst met codes is geïntegreerd In de modelformulieren.

Online formulier

Wanneer de gebruiker over alle informatie beschikt om de volledige fiche in te vullen, kan hij ervoor kiezen om het luik A in het Frans of het Nederlands te voltooien met behulp van het online-formulier. Deze functionaliteit laat toe om in het keuzemenu te scrollen en de gezondheidsrisicocodes in de volledige lijst te selecteren, evenals de toevoeging van het bedrijfslogo op de werkpostfiche.

ldentificatienummer

Het identificatienummer wordt ook bovenaan de fiche genoteerd. Dit nummer is essentieel voor de unieke identificatie van elke werkpostfiche en de traceerbaarheid ervan in de communicatie tussen de gebruiker en het uitzendbureau. De nieuwe PDF- en Word-versies en het online formulier kiezen automatisch het identificatienummer aan de hand van de inlichtingen in luik A van de fiche.

(Bron: PI news – september 2019)