Herbeleef de topbijeenkomst “Een gezonde werkplek” 2022

Op 14 en 15 november 2022 vond in Bilbao (Spanje) de topbijeenkomst van de campagne “Gezond werk: verlicht de last! 2020-2022” van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) plaats.

Aan de topbijeenkomst namen vooraanstaande deskundigen op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk (VGW) en hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Europees Parlement deel, om in discussie te gaan over de resultaten van de campagne “Gezond werk: verlicht de last! 2020-2022”.

Het evenement bood een uitstekende gelegenheid om kennis uit te wisselen en toekomstige strategieën voor een doeltreffende preventie van werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat (ofwel musculoskeletale aandoeningen – MSA) te verkennen.

Tijdens een ceremonie werden ook de winnaars van de Awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek gehuldigd. Meer informatie over deze prijzen is beschikbaar op de website van de campagne: Awards voor goede praktijken.

Een uitgebreide samenvatting (in het Engels) en opnames van de discussies (in het Engels en het Frans) zijn nu beschikbaar op de website van het evenement: Healthy Workplaces Lighten the Load.

Slotevenement Belgische campagne

Op 27 oktober 2022 organiseerde het Belgisch focal point van EU-OSHA het slotevenement van het Belgische luik van de "Verlicht de last"-campagne van EU-OSHA: "Preventie van musculoskeletale aandoeningen - Goede praktijken". Meer info is beschikbaar in volgend nieuwsbericht op deze BeSWIC website: "Verlicht de last": Belgische winnaars Awards voor goede praktijken gehuldigd tijdens slotevenement.

Meer informatie

op deze BeSWIC website, in het thema Musculoskeletale aandoeningen (MSA).