Herbeleef het webinar over het Belgisch luik van de Europese Inspectiecampagne van SLIC over de preventie van MSA

Tussen half maart 2022 en eind juni 2022 voert de arbeidsinspectie (AD Toezicht Welzijn op het Werk) van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD Werkgelegenheid) een inspectiecampagne uit in de sectoren Transport- en koerieractiviteiten en Voedsel- en drankindustrie.

Aan de hand van de campagne wil men nagaan in hoever ergonomie in het welzijnsbeleid van deze ondernemingen is uitgebouwd en hen sensibiliseren de preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA) aan te pakken.

De campagne gaat door op initiatief van het SLIC (‘Senior Labour Inspection Committee’) en vindt in heel Europa plaats. Meer informatie over de campagne en het Belgische luik in volgend nieuwsbericht op deze BeSWIC website: Europese inspectiecampagne voor de preventie van MSA

Webinar

Op 24 maart 2022 organiseerde het Belgisch Focal Point binnen het kader van de campagne “Gezond werk: verlicht de last!” van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) het webinar “Het Belgisch luik van de Europese Inspectiecampagne van SLIC over de preventie van MSA”.

Herbeleef dit webinar op het YouTube-kanaal van de FOD Werkgelegenheid: Webinar - Het Belgisch luik van de Europese Inspectiecampagne van SLIC over de preventie van MSA.

De presentaties van de sessie zijn beschikbaar op de evenementenwebsite van de FOD Werkgelegenheid: Webinar - Het Belgisch luik van de Europese Inspectiecampagne van SLIC over de preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA).